En ualmindelig onsdag.

Af John Jensen

Daab_Chip_Chap

Vejret er overskyet, skyerne hænger lavt, der er tegn på regn, vinden er frisk, og der er hvide toppe på fjorden. Hvorfor er det så lige, at vi skal i roklubben i aften?

Jo vi skal nemlig fejre roklubbens fødselsdag, en tradition vi har hvert år, og i år skal vi samtidig døbe 2 nye både. Da vi ankommer til roklubben, kan vi se at mange er mødt op, andre har heldigvis få den samme ide som os. Snakken går, og snart bliver vi kaldt på bådpladsen, det er tid til dåben. Formanden forklarer hvorledes vi har fået penge til bådene, 2 lokale pengeinstitutter har givet 3 fjerdedele af beløbet, og roklubben har selv betalt den sidste fjerdedel.

Bådene er en type vi ikke før har haft i klubben, de kaldes Edon både, og kan betegnes som en sculler med ”støttehjul”. Det vil sige, at der er en ponton på riggen, der gør, at båden er meget stabil. Edon både er specielt velegnet til ungdomsroere, men voksne roere kan også få glæde af dem. Netop det ungdomsvenlige er grunden til at de lokale pengeinstitutter, har valgt at støtte os. Nu skal bådene døbes, Karl har fået æren, og han får hjælp af de 2 ungdomsroere Daniel og Johan. På grund af bådenes livlighed, har man valgt navnene Chip og Chap, hvilket jeg synes passer godt til disse små livlige både. Lad os håbe de bliver flittigt benyttet i fremtiden.  Bådedåben er overstået med et leve for Holbæk Roklub, regnen er så småt på vej, så vi trækker ovenpå, hvor der venter kaffe og lagkage.  En hurtig optælling viser at omkring 40 personer er mødt op, hvilket må siges at være en stor opbakning til arrangementet. Sørens lagkager bliver hurtigt fordelt, kaffe og te i krusene, og så går snakken igen, det var dejligt at komme indenfor i varmen. Hurtigt går tiden, og det er tid til oprydning og derefter at begive sig hjemad. Atter en dejlig dag i Holbæk Roklub.